13. maj 2019

Them bag produktion af modermælkserstatning

Ny fabrik på Fyn skal producere økologisk modermælkserstatning til det kinesiske marked.

Første spadestik er allerede taget, og i begyndelsen af 2020 skal en ny fabrik i Ebberup på Fyn stå klar til at producere økologisk modermælkserstatning for Them Andelsmejeris eksportbrand Dairy of 1888. Kunderne skal først og fremmest findes blandt de mange millioner kinesiske babyer og småbørn.

Fabrikken opføres af den fynske virksomhed Fipros Nutrition, som skal stå for selve produktionen, fremgår det af en pressemeddelelse.

Them Andelsmejeri er herhjemme kendt for sine oste, og med Dairy of 1888 har mejeriet været de første til at introducere økologisk ost i de kinesiske supermarkeder. Nu har mejeriet så også fundet vej ind i det kinesiske marked for småbørnsernæring via et samarbejde med Wellingo Nutrition, som er det danske datterselskab af Engnice Nutrition Group. Dette selskab er ifølge pressemeddelelsen Kinas førende producent af supplerende ernæring til babyer og småbørn. I Danmark og Sverige producerer Wellingo Nutrition i forvejen kosttilskud til gravide og småbørn.

”Med fabrikken i Ebberup, som er medfinansieret af Wellingo Nutrition, kan vi producere økologisk mælkepulver baseret på økologisk, dansk mælk, som vil blive eksporteret direkte til de kinesiske forbrugere,” fortæller Franz Gammelgaard-Schmidt, adm. direktør for Dairy of 1888. Han har tidligere boet i Kina i en årrække som diplomat for Udenrigsministeriet.

Økologi er synonym med kvalitet

I 2020 vil markedet for modermælkserstatning alene i Kina udgøre en værdi af 200 mia. kr., heraf vil økologi udgøre 10 mia. kr., og Franz Gammelgaard-Schmidt oplyser, at interessen fra de kinesiske aftagere har været stor allerede på projektstadiet. Især på grund af modermælkserstatningens økologiske status:

”Økologiske produkter er for kineserne synonym med høj kvalitet. Kineserne er kræsne forbrugere, og med opsvinget i økonomien har økologi og miljø fået et helt andet fokus og en særlig status på det kinesiske marked,” siger han. Kina er således verdens hurtigst voksende marked for økologiske mejeriprodukter.

Fabrikken i Ebberup skal være klar til produktion fra første kvartal i 2020.

Vil du vide mere?