Økologi

Her kan du læse mere om økologisk landbrug, herunder økologisk mælkeudvikling og produktion, salg af økologiske mejerivarer samt eksport af økologiske mejerivarer.

Hvad er økologisk landbrug?

Den første egentlige lovgivning for produktion af økologiske fødevarer så dagens lys tilbage i 1987, og to år senere blev den nu velkendte Ø...

Økologisk mælkeudvikling og produktion

Her kan du læse om økologisk mælkeudvikling og produktion af økologisk mælk.

Salg af økologiske mejerivarer i Danmark

Salget af økologiske varer til foodservicesektoren har i de senere år oplevet en markant fremgang. Her kan du læse mere om salget af økologi...

Eksport af økologiske mejerivarer

Økologiske mejerivarer har i de seneste ti år været drivkraften i den danske økologieksport, idet mejerivarerne i de fleste af årene har udg...

Ejvind Pedersen
Ejvind  Pedersen
Chefkonsulent, Økologiafdelingen
Se profil

På jagt efter den gådefulde sundhedsværdi i mejeriprodukter

Samspillet mellem proteiner, calcium og fedt i ost og andre mejeriprodukter giver en ekstra sundhedseffekt. Det ved forskerne, men de ved endnu ikke hvorfor. Effekten kaldes fødevarematricen, og det var emnet for en velbesøgt konference på Axelborg for nylig.

Læs mere

Brexit har lange udsigter

Der kan stadig gå mange år, før Storbritannien er ude af EU, forklarede professor og EU-Kommissionens rådgiver Marlene Wind på Mejeriforeningens medlemsmøde. L&F’s cheføkonom satte tal på Brexits følger for mejerieksporten til UK, mens handelsselskabet Uhrenholts markedsanalytiker beskrev en presset global frihandel.

Læs mere

’Desserter giver livsglæde og fornøjelse’

Mejeriforeningen og Marie Holm følger op på sommerens dessertsucces med fire nye og sæsonaktuelle webfilm med lækre desserter.

Læs mere